Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

Recept na jednoduchou rajčatovou omáčku k těstovinám. Recept dává kuchaři volnou ruku pro další zdokonalování.


3.235x
45 min
1×

Postup přípravy

Česnek si oloupeme, nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.

Na rozpálené pánvi si dozlatova osmahneme česnek, přidáme cuketu, osolíme a necháme lehce změknout.

Přidáme loupaná rajčata z konzervy a na pánvi si je rozmačkáme, aby vytvořily omáčku, do které nalijeme malý rajský protlak. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Takto vzniklou omáčku necháme tak 15 až 20 minut vařit. Přidáme špetku sušené bazalky a cukr podle chuti. Omáčku necháme chvíli vařit, aby se chutě smísily. Poté odstavíme.

V míse smícháme veškeré těstoviny s omáčkou tak, aby v omáčce těstoviny neplavaly, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pokrm je vhodný pro další zdokonalování a přidávání surovin podle své chuti.
user-icon

autor Jája


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

Zpět na recept