Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje.
Mezitím si nasekáme česnek, cibuli, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a vše osmažíme na olivovém oleji. Po chvilce přilijeme víno a podusíme.
V míse rozmícháme vejce, nastrouhaný sýr a smetanu. Okořeníme bílým pepřem. Poté vlijeme společně se směsí z česneku, cibule a slaniny do hotových a ještě teplých těstovin. Na mírném plameni těstoviny promícháváme. Nakonec posypeme petrželkou.
Také jsem anglickou nejdříve trochu vyškvařila, ale jinak recept nemá chybu, chutnalo celé rodině ;)
Frézie
Carbonara - výtečné
Děkuji za recept. Jen jsem angl. slatinu nejprve na suché pánvi wok lehce vyškvařila, než jsem přidala cibulku, česnek a oliv. olej. Výsledek byl skvělý, petrželka na závěr spojila všechny chutě. Budeme tento recept pravidelně zařazovat do našeho rodinného jídelníčku.