Vaření.czReceptyTeplá pažítková omáčka

Teplá pažítková omáčka

Jemná omáčka z mléka, masového vývaru a pažitky.


4.86x
45 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
200 mlmléko
1 ksmenší cibule
30 ghladká mouka
300 mlmasový vývar
4 lžícečerstvá pažitka

podle chuti

sůl
1 kscitron
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme studeným mlékem, promícháme a prostupně přidáváme tolik masového vývaru, aby vznikla polohustá omáčka. Provaříme. Omáčku osolíme, okořeníme a rozmixujeme ponorným mixérem (nebo aspoň přecedíme). Do horké omáčky přidáme pažitku (už nevaříme) a nakonec ochutíme citronovou šťávou. Teplou pažitkovou omáčku přidáme k vařeným vajíčkům nebo k vařenému hovězímu masu. Jako přílohu k pažitkové omáčce podáváme vařené brambory.
user-icon

autor rajcinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplá pažítková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena