Teplá mátová omáčka

Vynikající a zjemňující omáčka.


4.910x
20 min
1×

Postup přípravy

Listy sušené máty rozemneme. Vodu s octem a cukrem přivedeme k varu a nalijeme na mátu. Omáčku necháme vyluhovat a hned podáváme k jehněčímu masu nebo nalijeme do lahvičky, uzavřeme a uschováme. Nemáme-li po ruce sherry ocet, můžeme k vinnému octu přidat skleničku sherry. V Anglii patří mátová omáčka neodmyslitelně k jehněčímu masu.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplá mátová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena