Tenký borůvkový koláč

Recept na ovocný koláč s tenkým těstem.


5.04x
60 min

Ingredience

1 lžícecukr
0.4 hrnkuolej
1 špetkasůl
6 lžicmléko
1.5 hrnkupolohrubá mouka

podle potřeby

borůvky

podle chuti

vanilkový cukr

Postup přípravy

Z mouky, oleje, cukru, soli a mléka vypracujeme těsto, které ze 3/4 naplácáme do máslem vymazané kulaté formy. Těsto bohatě posypeme omytými a okapanými borůvkami a zasypeme vanilkovým cukrem. Podle chuti můžeme přidat trošku mleté skořice. Na vrch dáme zbytek těsta. Tenký borůvkový koláč pečeme na 190 °C asi 25 minut (podle typu trouby).
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tenký borůvkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena