Tempura

Osmažené kousky masa, zeleniny a žampionů přelévané omáčkou - to je tempura.


2.812x
75 min
Podobné recepty

Ingredience

0.3 lolej
150 gpórek
150 gžampiony
150 gkuřecí prsa
150 gzelená paprika
150 ghovězí svíčková
150 gvepřová kýta
150 gdrůbeží játra
150 gzelené fazolky

omáčka

1 lžičkacukr
1 špetkaGlutasol
2 lžícesójová omáčka
1 sklenicedezertní víno
1 stroužekutřený česnek
2 lžícesilný kuřecí vývar

těstíčko

sůl
3 ksvejce
1 šálekhladká mouka

Postup přípravy

Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kostky, játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Zeleninu podle potřeby zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a přimícháme mouku. Těstíčko dobře promícháme a žampiony v něm obalíme. Poté v těstíčku obalíme připravenou zeleninu. Nakonec obalujeme i kostky a plátky masa. Žampiony osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme je a na stejném tuku osmažíme i zeleninu a kousky masa a vnitřností. Vše necháme okapat na ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Mezitím si připravíme omáčku. V misce promícháme vývar, rozetřený česnek, glutasol, cukr, sójovou omáčku a dezertní víno. Smaženou zeleninu, houby i maso rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tempura

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena