Telecí závitky La Loyere

Vynikající telecí závitky s cuketou a sýrem.


4.04x
90 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
2 lžícesmetana
6 lístkůbazalka
2 ksšalotka
1 dlbílé víno
2 lžícehladká mouka
4 lžícepetrželka kudrnka
4 kstenčí malá cuketa
120 glučina (žervé)
4 plátkytelecí maso (150 g)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme a z obou stran lehce osolíme. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Cukety omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Lučinu smícháme se smetanou a ochutíme lehce solí, pepřem a přimícháme nasekanou bazalku. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.

Osolené plátky masa potřeme směsí ze sýra, smetany a bazalky. Maso svineme do rolky a na konci ho sepneme párátkem. Uložíme na hodinu do chladničky. Poté co je vyjmeme z chladničky, poprášíme je moukou. V hluboké pánvi orestujeme telecí maso po všech stranách dozlatova.

Hotové telecí závitky vyjmeme a necháme okapat od přebytečného tuku na ubrousku.

Do zbývajícího oleje v pánvi vložíme kolečka cukety, chvilku je podusíme, vmícháme šalotku, podlijeme vínem, na to vložíme zpět závitky. Zakryjeme pokličkou a podusíme, než se víno vydusí..

Telecí závitky La Loyere podáváme s rýží nebo brambory.


user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí závitky La Loyere

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.