Telecí v majonéze

Poněkud náročnější avšak velmi chutné slavnostní jídlo.


3.0121x
160 min

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a na drobno pokrájíme. Přivedeme k varu 2 litry vody, přidáme lžičku soli, černý pepř, bobkové listy a zeleninu krátce povaříme. Telecí maso omyjeme, přidáme v celku do polévky a na mírné teplotě vaříme do změknutí, přibližně 80 minut. Měkké maso vyndáme z hrnce a necháme zchladnout. Vývar použijeme jindy, třeba na vynikající polévku. Do úzké vysoké misky dáme žloutky, špetku soli, bílý pepř, 1 lžičku citrónové šťávy a šlehačem rozšleháme. Pozvolna přikapáváme olej a šleháme, až vznikne hladká majonéza. Tuňáka necháme okapat a s 1 lžičkou kaparů rozmačkáme na kaši. Směs vmícháme do majonézy a dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a dosolíme. Vychladlé maso opatrně nakrájíme na pěkné plátky, naskládáme na velký tác, zalijeme majonézou a posypeme kapary. Podáváme zdobené lístky bazalky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí v majonéze

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena