Telecí v majonéze

Poněkud náročnější avšak velmi chutné slavnostní jídlo.


3.0121x
160 min

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a na drobno pokrájíme. Přivedeme k varu 2 litry vody, přidáme lžičku soli, černý pepř, bobkové listy a zeleninu krátce povaříme.

Telecí maso omyjeme, přidáme v celku do polévky a na mírné teplotě vaříme do změknutí, přibližně 80 minut.

Měkké maso vyndáme z hrnce a necháme zchladnout. Vývar použijeme jindy, třeba na vynikající polévku.

Do úzké vysoké misky dáme žloutky, špetku soli, bílý pepř, 1 lžičku citrónové šťávy a šlehačem rozšleháme. Pozvolna přikapáváme olej a šleháme, až vznikne hladká majonéza.

Tuňáka necháme okapat a s 1 lžičkou kaparů rozmačkáme na kaši. Směs vmícháme do majonézy a dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a dosolíme.

Vychladlé maso opatrně nakrájíme na pěkné plátky, naskládáme na velký tác, zalijeme majonézou a posypeme kapary.

Podáváme zdobené lístky bazalky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí v majonéze

Zpět na recept