Telecí steak

Opečené telecí maso s tvarohovými dipy dvou chutí.


4.36x
45 min
1×

Ingredience

olej
sůl
600 gtelecí kýta
drcený kajenský pepř

náplň 2

2-3 stroužkyčesnek
sůl
1 lžícebylinky
mletý bílý pepř
1-2 lžičkycitronová šťáva

náplň 1

sůl
2 porcemletá paprika
2 lžíceostrý kečup
mletý barevný pepř
1 ksmenší červená paprika

omáčka

1 kostkatvaroh
0.5 kelímkusmetana ke šlehání

Postup přípravy

Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme pepřem. Plátky potřeme olejem a necháme v chladu hodinu marinovat. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme k ní tvaroh. Dip rozdělíme na dvě části. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s kečupem a mletou paprikou. Červenou směs vmícháme do jedné části dipu a dochutíme solí a mletým barevným pepřem. Česnek utřeme se solí a bylinkami (kopr, petrželku, pažitku) nasekáme nadrobno. Obojí přidáme do druhé části dipu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Naložené telecí maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka a rozdělíme na talíře. Výpek zastříkneme trochou vody a prohřejeme. Telecí steaky servírujeme přelité šťávou, obložené čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Tvarohové dipy podáváme v omáčnících zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena