Telecí roláda s uzeným masem

Nenáročná roláda na přípravu, avšak velmi dobrá na chuť.


2.65x
75 min

Postup přípravy

Telecí plec očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrojíme ji na plát, který dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.

Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.

Uzené maso nakrájíme na malé špalíčky, vařená vejce rozkrojíme na čtvrtky. Obojí rozložíme na připravený plát a ten pevně stočíme do rolády.

Připravenou roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a na rozpáleném oleji ze všech stran důkladně opečeme.

Pak maso podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během pečení maso obracíme.

Telecí roládu podáváme nakrájenou na plátky s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí roláda s uzeným masem

Zpět na recept