Vaření.czReceptyTelecí řízek se zeleninou

Telecí řízek se zeleninou

Ač se to zdá neuvěřitelné, obsahuje jedna porce pouhých 360 kalorií! Pokud potřebujete zasytit, můžete si dopřát vařené brambory.


3.0238x
30 min

Postup přípravy

Řízky omyjeme a osušíme. Citron omyjeme horkou vodou, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na kolečka a z druhé vymačkáme šťávu.
Zeleninu očistíme, ale cukety neloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce předvaříme v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na plátky a zázvor nasekáme najemno.

Na každý řízek položíme na něj kolečko citronu, maso přehneme a sepneme párátky nebo kuchyňskými jehlami.

Rozhřejeme si pánev. Přilijeme na ni 2 lžíce oleje a připravené řízky restujeme z obou stran 3 - 5 minut. Každý kousek masa osolíme, opepříme a necháme odpočinout na teplém místě.

Do vypečené šťávy přilijeme asi 50 ml vody, přidáme kořeněnou omáčku, citronovou šťávu a omáčku necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přimícháme nasekaný zázvor.

Zeleninu opékáme samostatně na zbylém oleji.

Když máme všechno hotovo, rozdělíme maso a zeleninu na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené bazalkou a zbylými plátky citronu.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí řízek se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena