Telecí řízek se zeleninou

Ač se to zdá neuvěřitelné, obsahuje jedna porce pouhých 360 kalorií! Pokud potřebujete zasytit, můžete si dopřát vařené brambory.


3.0238x
30 min

Postup přípravy

Řízky omyjeme a osušíme. Citron omyjeme horkou vodou, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na kolečka a z druhé vymačkáme šťávu.

Zeleninu očistíme, ale cukety neloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce předvaříme v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na plátky a zázvor nasekáme najemno.



Na každý řízek položíme na něj kolečko citronu, maso přehneme a sepneme párátky nebo kuchyňskými jehlami.



Rozhřejeme si pánev. Přilijeme na ni 2 lžíce oleje a připravené řízky restujeme z obou stran 3 - 5 minut. Každý kousek masa osolíme, opepříme a necháme odpočinout na teplém místě.



Do vypečené šťávy přilijeme asi 50 ml vody, přidáme kořeněnou omáčku, citronovou šťávu a omáčku necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přimícháme nasekaný zázvor.



Zeleninu opékáme samostatně na zbylém oleji.



Když máme všechno hotovo, rozdělíme maso a zeleninu na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené bazalkou a zbylými plátky citronu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí řízek se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.