Telecí ragú marengo

Telecí dušené na víně se žampiony, rajčaty a bylinkami. Příloha není nutná, ale když budete chtít nejlepší jsou brambory nebo pečivo.


2.9818x
120 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 st. Maso obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Maso opečeme na oleji ze všech stran a uložíme stranou. Na pánev přidáme šalotky a česnek, na mírném plameni smažíme do změknutí. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, přidáme rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a proužky citronové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby asi na jednu a čtvrt hodiny, dokud maso nezměkne. Na jiné pánvi osmažíme na másle pokrájené žampiony. Když je telecí hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme k němu žampiony i s máslem. Pečeme asi ještě 15 minut, odstraníme bylinky a citronovou kůru. Telecí a žampiony přendáme na talíře a omáčku přivedeme rychle k varu, aby se vyvařila, dochutíme ji a přelijeme přes maso.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí ragú marengo

Zpět na recept