Telecí ragú marengo

Telecí dušené na víně se žampiony, rajčaty a bylinkami. Příloha není nutná, ale když budete chtít nejlepší jsou brambory nebo pečivo.


2.9818x
120 min

Ingredience

- -česnek
- -olej
- -sůl
280 mlvývar
- -máslo
- -petrželka
- -mouka
120 gžampióny
- -pepř mletý
1 svazečekbylinky
2 ksšalotka
6 lžicvíno bílé
1.5 kgmaso telecí
- -kůra citronová
225 grajčata sterilovaná

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 st. Maso obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Maso opečeme na oleji ze všech stran a uložíme stranou. Na pánev přidáme šalotky a česnek, na mírném plameni smažíme do změknutí. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, přidáme rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a proužky citronové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby asi na jednu a čtvrt hodiny, dokud maso nezměkne. Na jiné pánvi osmažíme na másle pokrájené žampiony. Když je telecí hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme k němu žampiony i s máslem. Pečeme asi ještě 15 minut, odstraníme bylinky a citronovou kůru. Telecí a žampiony přendáme na talíře a omáčku přivedeme rychle k varu, aby se vyvařila, dochutíme ji a přelijeme přes maso.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí ragú marengo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena