Vaření.czReceptyTelecí plátky na másle s chřestem

Telecí plátky na másle s chřestem

Přírodní telecí plátky s bílým chřestem a řeřichou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.


5.05x
60 min

Ingredience

1 lžíceolej
3 lžícemáslo
1 lžícehladká mouka
4 kstelecí kýta
500 gbílý chřest
2 lžičkyčerstvá řeřicha

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
umeocet

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 vyšší plátky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Lžíci změklého másla utřeme s hladkou moukou. Plátky telecího masa opečeme na 2 lžících másla, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Pak k masu přidáme očistěný chřest a utřené máslo s moukou. Vše podusíme ještě 10 - 15 minut, dokud nebude chřest měkký. Pak pokrm dochutíme solí, umeoctem a nakonec vmícháme čerstvou řeřichu. Telecí plátky na másle s chřestem podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí plátky na másle s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena