Telecí na kmínu

Jednoduchý recept na dušené telecí maso na cibulce s kmínem.


3.0533x
120 min

Ingredience

1 kscibule
1 lžícekmín
40 ghladká mouka
500 gtelecí plec

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

tuk
voda

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Telecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme dozlatova. Vsypeme kmín, maso a vše zprudka osmahneme. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevysmahne na tuk. Telecí na kmínu osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby přilijeme vodu. Z mouky a tuku si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody, přidáme k masu a necháme provařit.

Telecí na kmínu podáváme s rýží nebo brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí na kmínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.