Telecí na hříbkách

Telecí maso v kombinaci s hřiby je něco úžasného.


3.262x
90 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

Na másle osmahneme cibuli dorůžova. Přidáme telecí, osolíme, okmínujeme a ze všech stran osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Během dušení maso přeléváme vydušenou šťávou a podléváme horkou vodou.

Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a opražíme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

Očištěné houby osmahneme na oleji, přidáme kmín, sůl a dusíme ve vlastní šťávě. Měkké houby vložíme do hotové šťávy a přelijeme jí připravené maso.

Telecí na hříbkách podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí na hříbkách

Zpět na recept