Telecí medailonky na houbách

Telecí kýta zabalená do zeleniny podávaná s omáčkou z lišek.


4.08x
45 min

Postup přípravy

Mrkev i cuketu očistíme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Telecí maso nakrájíme na 8 plátků. Proužky zeleniny obtočíme kolem telecích plátků a konce spíchneme pomocí párátek.

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a na jemno nasekáme. Lišky očistíme a překrájíme. Nudle vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 8 minut.

Rozehřejeme máslo a cibuli s houbami přibližně 4 minuty podusíme. Podlijeme pálenkou (slivovicí) a smetanou a necháme projít varem. Pak vmícháme šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme.

Připravené medailonky opékáme na rozpáleném oleji 3 - 4 minuty z každé strany, podle chuti přisolíme.

Nudle rozdělíme na talíře, na ně upravíme maso, přelijeme houbovou omáčkou a ozdobíme lístkem šalvěje.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí medailonky na houbách

Zpět na recept