Vaření.czReceptyTelecí medailonky na houbách

Telecí medailonky na houbách

Telecí kýta zabalená do zeleniny podávaná s omáčkou z lišek.


4.08x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
120 gcuketa
110 gmrkev
500 gtelecí kýta

omáčka

sůl
2 lžícemáslo
4 snítkyšalvěj
2 lžičkypálenka
1 ksvelká cibule
mletý bílý pepř
1 kelímeksmetana ke šlehání
300 glišky (houby)

na ozdobu

8 lístkůšalvěj

příloha

250 gdlouhé nudle

Postup přípravy

Mrkev i cuketu očistíme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Telecí maso nakrájíme na 8 plátků. Proužky zeleniny obtočíme kolem telecích plátků a konce spíchneme pomocí párátek. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a na jemno nasekáme. Lišky očistíme a překrájíme. Nudle vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 8 minut. Rozehřejeme máslo a cibuli s houbami přibližně 4 minuty podusíme. Podlijeme pálenkou (slivovicí) a smetanou a necháme projít varem. Pak vmícháme šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Připravené medailonky opékáme na rozpáleném oleji 3 - 4 minuty z každé strany, podle chuti přisolíme. Nudle rozdělíme na talíře, na ně upravíme maso, přelijeme houbovou omáčkou a ozdobíme lístkem šalvěje.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí medailonky na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena