Ne všichni mají rádi v bramborových salátech chuť celeru nebo vařené mrkve. V tom případě doporučuji tento výborný bramborový salát.
Hodnocení
4.6
/ 5 (43x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce6 ks
Brambory3 kg
Majonéza1 sklenice
Hořčice
Cibule3 ks
Okurka sterilovaná6 ks
Tatarská omáčka1 sklenice
Hrášek sterilovaný1 konzerva
Mletý černý pepř
Salám (gothaj, junior)1/2 kg
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout.
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je a oloupeme.
Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, lehce ji osmažíme - je pak v salátu lehčeji stravitelná.
Studené brambory nakrájíme na kostičky, poté nakrájíme na kostičky i uvařená vajíčka, okurky, salám, přidáme cibuli, sterilovaný hrášek (větší konzervu).
Osolíme, opepříme. Přidáme velkou sklenici majonézy, tatarskou omáčku, trochu hořčice. Vše důkladně promícháme.
Já dávám před podávání do salátu ušlehanou šlehačku. Salát je potom nadýchaný a jemnější.
batata
vlašský salát
Jedlé to URČITĚ bude, ale je to spíš vlašák než bramborový salát. Odebrat uzeninu a vajíčka. Do tohoto typu salátu radím nastrouhat 2ks arom. jablek (bez slupky). Asi kazím průměr. . .
Zajímavé komentáře
Bramborový salát
vlašský salát