Vaření.czReceptyTatranské kuře trochu jinak

Tatranské kuře trochu jinak

Tatranské kuře - směs kuřecího masa a zeleniny, místo tradičních bramboráčků použijeme bramborové hranolky.


4.220x
60 min
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 kspórek
vegeta
2 kskapie
200 geidam
1 plechovkažampiony
1 špetkagrilovací koření
1 špetkapepř
olivový olej
4 kskuřecí prsa
sojová omáčka
150 ganglická slanina
česnek granulovaný

příloha

1 kghranolky

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření, granulovaný česnek a zakápneme olejem, necháme odležet. Nakrájíme papriku a pórek a restujeme na trošce olivového oleje, okořeníme vegetou, přidáme žampiony, česnek, trochu sojové omáčky a vše důkladně orestujeme. Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou, doplníme olej a osmažíme kuřecí kousky, osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Můžeme podlít nálevem z žampionů. Maso vyjmeme z pánve a šťávu podle potřeby zahustíme. Hranolky osmažíme v troubě nebo ve fritovacím hrnci, osolíme, dáme do zapékací misky, na vrstvu hranolek dáme kuřecí maso a orestovanou zeleninu, přikryjeme plátkem nebo kousky slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Celé dáme na chvilku zapéct do rozehřáté trouby. Tatranské kuře servírujeme v zapékací misce a dle potřeby dolijeme šťávu.
user-icon

autor pelouch72


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatranské kuře trochu jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena