Tatrankový moučník

V hlavní roli čokoládová oplatka. Kombinace korpusu, ovoce a čokoládové tatranky si zamiluje každý. Jako vždy lze použít i jiné druhy ovoce. V zimě to může být i ovoce mražené nebo kompotované.


3.614x
60 min
2×

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho do těsta střídavě s moukou, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva. Těsto lehce promícháme a rozetřeme na plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Na těsto poklademe poloviny vypeckovaných meruněk řezem dolů. Oplatku nastrouháme na jemném struhadle a celý povrch moučníků rovnoměrně posypeme nastrouhanou hmotou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po vychladnutí krájíme tatrankový moučník na řezy a podáváme.
user-icon

autor Moniika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatrankový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena