Taťkovo kuřecí masíčko

Marinované kuřecí masíčko se zeleninkou.


3.617x
45 min
1×

Ingredience

1 lžícesolamyl
1 kscibule
350 mlvoda
1 lžičkavegeta
1 konzervakukuřice
pepř
1 ksčervená paprika
1 ksmladá cuketa
2 lžičkygranulovaný sušený česnek
1 lžícesladká sojová omáčka
600 gkuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek)

podle chuti

sůl

marináda

2 lžícesójová omáčka
1 lžícesladká sójová omáčka
3 lžícepivní marináda s cibulkou

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Kuřecí maso zbavíme blanek a pokrájíme na kousky. Připravíme si marinádu ze sójových omáček a pivní marinády s cibulkou. Maso dáme do misky, polijeme marinádou, zamícháme a dáme do ledničky minimálně na 2 hodiny uležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriku a cuketu zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Cuketu neloupeme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme marinované maso, rychle z obou stran opečeme a pak 15 minut dusíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, kukuřici i s nálevem, koření, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Dochutíme solí a pepřem a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Kuřecí masíčko vaříme do zhoustnutí. Taťkovo kuřecí masíčko podáváme s rýží a zeleninovou oblohou. Doba přípravy je bez doby nutné k naležení kuřecího masa.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Taťkovo kuřecí masíčko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena