Recept na pikantní směs ze sýra a surovin jako na tatarský biftek.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Majoránka1/3 lžičky
Kečup1 a 1/2 lžíce
Šalotka1 ks
Cukr moučka1 špetka
Hořčice plnotučná1 lžička
Okurka sterilovaná1 a 1/2 ks
Tvrdý sýr150 g
Mletá sladká paprika1 lžička
Worcesterská omáčka1/2 lžíce
Mletý černý pepř1/3 lžičky
Postup přípravy
Okurku, očištěnou cibuli a sýr nastrouháme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli, sýr a okurku dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny.
Vše dokonale promícháme a podle chuti ještě dokořeníme, osolíme a přidáme špetku cukru. Opět promícháme a tatarský biftek ze sýru necháme zhruba hodinu uležet v lednici.
Tatarský biftek ze sýru podáváme s topinkami nebo čerstvým bílým pečivem. Do sýrového tataráku můžeme přidat i žloutek, jako do klasického tataráku.