Tatarák bez masa

Skoro celý život miluju tatarák a už mnoho let hledám, jak ho udělat bez masa. Vyzkoušel jsem hromadu receptů, ale nakonec jsem si na to přišel sám.


3.37x
20 min

Postup přípravy

Je to velmi jednoduché. budeme potřebovat dýni hokaido. Potřebné množství dýně umyjeme, odstraníme dužinu, nakrájíme na menší kousky (včetně slupky), vyskládáme na plech (pečicí papír) a pečeme, až dýně začne hnědnout.

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

Po vychladnutí rozmačkáme kousky dýně (třeba vidličkou) na kaši, osolíme, přidáme malinko oleje a smícháme s tím, co máme v tataráku rádi - cibule, česnek, trošku kečupu (není nutno). Tatarák bez masa dochutíme i trochou hořčice, citronovou šťávou a kořením podle chuti (chilli, majoránka, čubrica, paprika). A je hotovo.

Tatarák bez masa je nejlepší na topinkách s česnekem, ale postačí i samotný chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatarák bez masa

Zpět na recept