Taštičky plněné pikantní játrovou směsí

Recept na taštičky z listového těsta plněné slaninou a pikantní směsí z kuřecích jater. Chuťovku podáváme jako pohoštění k pivu, vínu a podobně při oslavách Silvestra, ale klidně i po nich.


0.00x
60 min

Ingredience

150 ganglická slanina (plátky)
2 balenílistové těsto v plátu

náplň

2 stroužkyčesnek
1 ksšalotka
350 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Očištěná kuřecí játra nasekáme na hrubo. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme na jemné kostičky a necháme zesklovatět na sádle. Pak přidáme játra, sůl a pepř a vše za občasného míchání opékáme asi 15 minut. Směs ochutíme chilli kořením a necháme vychladnout. Plátky anglické slaniny překrájíme na menší kousky.

Z tence vyváleného listového těsta vykrájíme skleničkou kolečka. Polovinu koleček poklademe kouskem plátku anglické slaniny, na ni navršíme lžičkou játrovou směs a přikryjeme druhým prázdným kolečkem těsta. Okraje pevně spojíme, taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí, nebo sezamem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Taštičky plněné pikantní játrovou směsí podáváme jako chuťovku s nejrůznějšími dipy. Taštičky chutnají jak teplé tak i za studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Taštičky plněné pikantní játrovou směsí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.