Tartiflette

Bramborovo-sýrový pokrm se smetanou, který pochází z francouzského Horního Savojska.


4.513x
20 min
2×

Postup přípravy

Troubu zahřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka 8 - 10 minut a slijeme.

Cibuli nasekáme na jemno a 5 minut opékáme na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříháme kuchyňskými nůžkami nebo nakrájíme na kousky a vmícháme k cibuli. Opékáme ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.

Sýr nakrájíme na kousky. Polovinu brambor naskládáme do 1,5l zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolíme a opepříme. Vrstvy opakujeme, navrch rovnoměrně polijeme smetanou a pečeme 10 - 12 minut dozlatova.

Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme 5 minut stát a pak podáváme se zeleným salátem.
user-icon

autor pe-ha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tartiflette

Zpět na recept