Nejprve si připravíme piškotové těsto. Z oddělených bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho přidáváme cukr a šleháme do úplného ztuhnutí. Do takto připraveného sněhu zašleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Puding uvaříme v mléce se 2 lžícemi cukru a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se zbytkem cukru do pěny, postupně přidáváme vychlazený puding a všechno důkladně vyšleháme do hladkého krému.
Vychladlý piškotový plát potřeme slabou vrstvou marmelády, na ni poklademe pokrájený banán a vše zakryjeme krémem. Řádně uhladíme a pocákáme čokoládovou polevou.
Tajemné banánové kostky před podáváním necháme v chladnu dostatečně zatuhnout.
Vychytávku bohužel nemám, když je krém hustší, rozstírám ho postupně, případné nerovnosti se překryjí čokoládou. Někdy pomůže mírné namočení náčiní do, které použije k roztírání, studené vody.