Sýrový špíz

Několik druhů sýru rozličné chuti - nakrájených, obalených a usmažených.


4.427x
30 min
1×

Ingredience

1 balíčekromadůr
1 kshermelín s příchutí pepře
100 geidam Mexiko
100 gsýr Krolewsky
1 balíčekniva (125 g)

trojobal

1 špetkasůl
vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Sýr před přípravou necháme vychladit. Potom jednotlivé druhy sýru krájíme na kostky a střídavě napichujeme na špízovou jehlu nebo na špejli. Mezi jednotlivými kousky sýru necháváme malou mezeru. Sýr obalujeme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozkvedlané vejce se špetkou soli a strouhanka. Ve vejcích a strouhance obalujeme dvakrát. Obalený sýr naskládáme na tác, ne příliš vedle sebe a dáme na půl hodiny do mrazničky. Rozpálíme dostatečné množství oleje a sýr opečeme dohněda (můžeme použít i fritovací hrnec). Jako vhodnou přílohu bych doporučila vařené brambory, tatarku a ovocný kompot (třešně).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrový špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena