Jednoduchý sýrový dip z gorgonzoly, hrušky, šalotky a bazalky. Vhodný jako příloha k zelenině nebo jako pomazánka na chleba.
Hodnocení
3.0
/ 5 (134x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
sůl
0.5 svazku
bazalka
2 ks
šalotka
1 ks
hruška
100 g
gorgonzola
150 g
zakysaná smetana
mletý bílý pepř
3 lžíce
citronová šťáva
Postup přípravy
Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme a zabavíme jádřince. Šalotku oloupeme. Oboje nakrájíme na drobné kostičky, v misce smícháme a zakápneme citronovou šťávou. Bazalku omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou dohladka a utřeme se zakysanou smetanou. Pak do směsi přimícháme hrušku, šalotku a bazalku. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Necháme lehce vychladit a podáváme.