Recept na pikantní sýrový dip, který se výborně hodí k přelití zeleninových salátů či masa na grilu.
Hodnocení
3.4
/ 5 (72x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 stroužek
česnek
1 lžíce
cibule
200 g
eidam
3 lžíce
bílý jogurt
100 g
okurka salátová
2 lžíce
kondenzované mléko
200 g
smetanový tavený sýr
podle chuti
pepř
Postup přípravy
Oloupeme okurku a nastrouháme ji najemno, cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupeme si česnek a prolisujeme. Sýr eidam najemno nastrouháme.
Do misky vložíme kondenzované mléko, bílý jogurt, tavený sýr a ochutíme pepřem. Vše promícháme, přidáme okurku, cibuli, strouhaný sýr a prolisovaný česnek. Necháme v lednici vychladit.
Hotový a vychlazený sýrový dip použijeme k ochucení zeleninových salátů. Výborně se hodí i k letnímu grilování.