Vaření.czReceptySýrový chlebíček s hroznovým vínem

Sýrový chlebíček s hroznovým vínem

Sýrový chlebíček s nivou a hroznovým vínem můžeme podávat jako předkrm nebo chuťovku.


4.851x
35 min
4×

Ingredience

125 gmáslo
100 gšunka
200 gniva
500 gměkký tvaroh
100 ghroznové víno
250 gplátkový eidam 45%

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
1-2 lžícečerstvá petrželová nať

na ozdobu

pistáciové oříšky
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Plísňový sýr niva jemně nastrouháme. Loupané pistácie usekáme najemno. Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme. Omytou petrželovou nať jemně usekáme. Chlebovou formu vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií. Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a nastrouhaným sýrem niva. Náplň osolíme, opepříme a promícháme s usekanou petrželkou. Dno a stěny připravené formy vyložíme částí plátkového sýra. Dno poklademe asi 1/3 šunky a na ni naneseme polovinu sýrové náplně, do které zatlačíme polovinu hroznů. Vrstvy opakujeme a vše zakončíme poslední třetinou šunky a plátky sýra. Takto připravený chlebíček necháme přes noc ztuhnout v lednici. Sýrový chlebíček s hroznovým vínem vyklopíme z formy, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Nakrájíme na porce a podáváme s bagetou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sýrový chlebíček s hroznovým vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena