Chuťovka z bílých rohlíků zapečených se sýrem a cibulí.
Hodnocení
4.6
/ 5 (32x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Na potření
Máslo
Ostatní
Cibule1 ks
Eidam50-70 g
Rohlík5 ks
Provensálské koření
Balkánský sýr100 g
Smetana na vaření10 lžiček
Ostrá francouzská hořčice
Postup přípravy
Rohlíky podélně rozkrojíme. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Připravíme si změklé máslo, sýry nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Každý rohlík pokapeme nebo potřeme lžičkou smetany, necháme vsáknout a potom namažeme lehce máslem. Další vrstvu bude tvořit hořčice. Posypeme provensálskými bylinkami, poklademe cibuli a bohatě posypeme směsí sýru.
Troubu předehřejeme na 170 °C a rohlíky zapečeme, dokud nám nezrůžoví a sýr se nerozpustí.
Sýrové zapečené rohlíky podáváme ještě teplé.
Super recept, byl mi inspirací. Párkrát jsem ho doma udělala a taky trochu pozměnila. Místo smetany dávám kečup a ještě to obohatím salámem. Takže maličko másla, salám, cibule, kečup a nastrouhaný sýr s provensálskýma bylinkama, zapéct a největší bašta! ;)