Sýrová zemlbába

Jistě zajímavá variace na českou klasiku.


3.2105x
60 min

Postup přípravy

Veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem a vyrovnáme ji vrstvou veky. Na veku poklademe sýr a na sýr zase veku. Vrstvy střídáme tak, aby na vrch zůstaly plátky veky.

Naplněnou zapékací mísu ještě zalijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a kořením. Povrch poklademe kousky tuku a v předehřáté troubě zapékáme asi 30 minut na 180 °C.

Hotovou zemlbábu podáváme se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová zemlbába

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.