Roláda z plátků sýra plněná šunkou a kořeněnou náplní. Rychlé, levné a jednoduché.
Hodnocení
4.3
/ 5 (94x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Česnek2 stroužky
Šunka20 dkg
Petrželová nať1 hrst
Pomazánkové máslo1 kelímek
Ostatní
Tvrdý sýr15 plátků
Postup přípravy
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Sýr nakrájíme na silnější plátky asi 2 mm a ty poklademe na plech tak, aby se okraje plátků překrývaly. Rozehřejeme troubu na 150 °C a vypneme ji, aby jen sálala. Plech s plátky sýra vložíme do trouby na asi 5 - 10 minut. Jakmile uvidíme, že se sýr začíná tavit a okraje plátků se spojují, tak jej vyndáme a necháme zchladit.
Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, do kterého přidáme 1 - 2 stroužky rozmačkaného česneku a čerstvou nakrájenou petrželku. Pokud není čerstvá, stačí i sušená.
Na vychladlý plát spojených sýrových plátků naklademe plátky šunky a na ty natřeme pomazánku. Pak vše zabalíme do rolády a necháme přes noc v chladničce ztuhnout.
Sýrovou roládu Tamara používáme nakrájenou na plátky jako oblohu na chlebíčky, nebo se zeleninou jako jednohubky. Záleží jen na chuti a fantazii.
Roláda je moc dobrá.. jemně pikantní, jednoduchá a rychlá na přípravu. Chystala jsem na rychlo pro nečekanou návštěvu. Byla velmi chutná a použitelná i jen po mírném zchlazení. Díky.. skvělý recept!
felow
Povolí ve "sváru" ????
Jak je napsáno v recptu tak,používám na nářezáku krájený eidam 30-45% podle chuti.Nicméně to co se dělo bylo v dobách minulých,a v dnešní době,kdy se sýr bez problémů speče mi připadá Vaše metoda zbytečně složitá.Nic ve zlém.
PS:Nyní je sýr méně kvalitní než dřív a tak jde bez problémů "svařit"....opravdu.
pajikrak
Re: Povolí ve "sváru" ????
já roládu dělala v době, kdy ještě plátkový sýr nebyl k dostání a kdyby byl tak ho měla, prodávala jsem potraviny a dříve jsem to pracně rozvářela v mikrotéňáku, občas se mi stalo, že uprostřed byl stále tuhý a nakraji uplná břečka a tak strouhání mi vyhovovalo, plátkový sýr se na vesnici moc neprodával a lidé si spíše dávali nakrájet sýr z "kusu" a ten je trochu tvrdší a tak se mi opravdu stalo, že se mi rozlepil...on totiž ten balení plátkový je takový gumovější a dokonce některé plátky nejdou ani od sebe rozdělat.
PS: dřív byl sýr i kvalitnější a byl ho problém rozvařit a tím i na nářezáku nakrájené plátky "svařit"... opravdu...
felow
Povolí ve "sváru" ????
Již několik let používám způsob popsaný v receptu a nikdy se mi nestalo,že by mi ve "sváru" povolil.Dokonce mne to ani nikdy nenapadlo,že by se to mohlo stát dokud jste to nenapsala.Pro mne je pohodlnější naskládat plátky přes sebe,než sýr strouhat,vařit,nebo jinak složitě upravovat.