Sýrová pizza

Italská pizza pro zpestření jídelníčku. Můžeme použít jakékoliv oblíbené sýry.


3.499x
150 min
1×

Postup přípravy

Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr (nebo sladidla vhodná pro tepelnou úpravu, ale množství, které je uvedené na 5g cukru) a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut.

Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které nelepí.

Položíme na pomoučený vál a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout tak dlouho, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek, což jsou asi 2 hodiny.

Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky.

Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova.

Hotovou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor llusil


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena