Sýrová omáčka na bílém vínu

Chuť Itálie, vína a oregana, to vše v tomto receptu.


3.38x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme a sýry nastrouháme.

Na másle osmahneme cibulku, přidáme jemně nakrájené uzené maso. Po orestování vložíme nastrouhanou nivu, 30% cihlu a 3 tavené čtverečky sýra a mraženou míchanou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev). Zalijeme 30% smetanou, osolíme, opepříme a přidáme Harmony od Maggi, také stroužek česneku. Podle potřeby přidáváme cca 0,5 l mléka. Na dochucení sýrové omáčky přilijeme 1dl bílého vína a zahustíme.

Na závěr posypeme sýrovou omáčku na bílém víně oreganem a jemně nasekanou petrželkou. Sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.

Připravujeme-li sýrovou omáčku pro vegetariány, vyměníme uzené maso za čerstvé žampiony.
user-icon

autor Pískle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová omáčka na bílém vínu

Zpět na recept