Sypaná maková buchta

Naprosto úžasná buchta, kterou není potřeba míchat. Prostě jen všechno postupně nasypeme na plech.


4.415x
45 min
1×

Postup přípravy

Navážíme si veškeré ingredience, nastrouháme omytá jablka na hrubém struhadle, v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, plech (20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 7).

Veškeré sypké ingredience smícháme (mimo vanilkového cukru a skořice) a směs rozdělíme na tři díly (každý po 300 g). Na připravený plech nasypeme jeden díl sypké směsi a na ni navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek. Jablka posypeme polovinou vanilkového cukru a jemně poprášíme mletou skořicí. Opět přijde sypká směs (druhý díl), na ni zbytek strouhaných jablek, vanilkový cukr a skořice. Další vrstva bude ze zbytku sypké směsi; nemusíme uhlazovat, máslo nám buchtu krásně spojí. Poslední vrstva bude z rozpuštěného másla, nepoužíváme méně kvalitní náhražky! Máslo rovnoměrně rozlijeme po celé buchtě.

Sypanou makovou buchtu vložíme do předehřáté trouby, snížíme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut do zezlátnutí.

Sypanou makovou buchtu podáváme posypanou vanilkovým cukrem nebo s hvězdičkou šlehačky poprášenou skořicí.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sypaná maková buchta

Zpět na recept