Švýcarský tvarohový koláč

Koláč s tvarohem provoněným citronem a pomerančovou kůrou.


3.01015x
120 min
3×

Postup přípravy

Z mouky, másla a žloutku vypracujeme na vále těsto, které necháme chvilku odpočinout.

Těsto rozválíme je v kolo a vložíme do koláčové formy. Tvaroh jemně prolisujeme, utřeme s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Vmícháme propláchnuté rozinky a drobně nakrájenou pomerančovou kůru, nakonec sníh z bílků a rozetřeme na připravené těsto. Švýcarský tvarohový koláč pečeme v středně vyhřáté troubě dorůžova.

Švýcarský tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Můžeme jej podávat i vlažný nebo teplý, ale bude se drolit.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švýcarský tvarohový koláč

Zpět na recept