Švýcarky

Recept na slanou dobrotu z listového těsta.


4.58x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
500 dkglistové těsto
300 gtvrdý sýr
400 dkganglická slanina (plátky)
1 hrstcelý kmín

Postup přípravy

Rozválíme listové těsto. Plát těsta poklademe anglickou slaninou. Slaninu přeložíme sýrem a velmi precizně zarolujeme, hodně utahujeme. Válec, který nám vznikl, nakrájíme zhruba na centimetrová kolečka a ta rozložíme na plech. Rozklepneme si vejce do skleničky a rozšleháme vidličkou. Mašlovačkou každou švýcarku pomažeme vejcem (udrží tvar) a posypeme kmínem. Švýcarky pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Švýcarky podáváme teplé nebo studené.
user-icon

autor JnD

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švýcarky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena