Svojetické kuře

Kuře připravované s žampiony a bílým vínem.


3.057x
60 min

Postup přípravy

Česnek a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme. Syrové kuře (vykostíme) nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Pak osolíme, přidáme petrželku, pažitku a prolisovaný česnek. Vše zaprášíme moukou a za stálého míchání důkladně šťávu s moukou restujeme, ale aby se nespálilo kuře. Potom zalijeme vínem, popřípadě i bujonem a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme na plátky žampionů, protlak a ještě chvíli dusíme. Svojetické kuře podáváme s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svojetické kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena