Svojetické kuře

Kuře připravované s žampiony a bílým vínem.


3.057x
60 min

Postup přípravy

Česnek a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme.

Syrové kuře (vykostíme) nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Pak osolíme, přidáme petrželku, pažitku a prolisovaný česnek.

Vše zaprášíme moukou a za stálého míchání důkladně šťávu s moukou restujeme, ale aby se nespálilo kuře.

Potom zalijeme vínem, popřípadě i bujonem a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme na plátky žampionů, protlak a ještě chvíli dusíme.

Svojetické kuře podáváme s bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svojetické kuře

Zpět na recept