Svíčkové řezy Orava

Plátky svíčkové obalené ve strouhance a vejcích s pikantní feferonkovou omáčkou.


3.0175x
45 min

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce. Na pánvi pomalu rozehřejeme olej. Plátky masa podle potřeby opláchneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Pak plátky obalíme ve vejcích a ihned restujeme v horkém oleji z obou stran.



Zatímco se maso smaží, očistíme si cibule a nakrájíme je na kolečka. Papriku a feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.


Hotové maso vyjmeme, uložíme do tepla a ve výpeku restujeme kolečka cibule, pak papriky a nakonec feferonky. Přidáme hořčici, protlak, krátce vše smažíme a pak směs zalijeme vývarem. Dusíme doměkka. Plátky masa necháme v omáčce prohřát.



Svíčkové řezy Orava servírujeme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv formě nebo zeleninové saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčkové řezy Orava

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.