Svíčkové řezy Orava

Plátky svíčkové obalené ve strouhance a vejcích s pikantní feferonkovou omáčkou.


3.0175x
45 min

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce. Na pánvi pomalu rozehřejeme olej. Plátky masa podle potřeby opláchneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Pak plátky obalíme ve vejcích a ihned restujeme v horkém oleji z obou stran.

Zatímco se maso smaží, očistíme si cibule a nakrájíme je na kolečka. Papriku a feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.

Hotové maso vyjmeme, uložíme do tepla a ve výpeku restujeme kolečka cibule, pak papriky a nakonec feferonky. Přidáme hořčici, protlak, krátce vše smažíme a pak směs zalijeme vývarem. Dusíme doměkka. Plátky masa necháme v omáčce prohřát.

Svíčkové řezy Orava servírujeme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv formě nebo zeleninové saláty.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svíčkové řezy Orava

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena