Plátky svíčkové obalené ve strouhance a vejcích s pikantní feferonkovou omáčkou.
sůl | |
150 ml | vývar |
3 ks | vejce |
strouhanka | |
1 ks | paprika |
2 ks | cibule |
1 lžíce | hořčice |
1-2 lžíce | rajčatový protlak |
1-2 ks | feferonka |
olivový olej | |
4 plátky | hovězí svíčková |
mletý černý pepř |
V misce rozšleháme vejce. Na pánvi pomalu rozehřejeme olej. Plátky masa podle potřeby opláchneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Pak plátky obalíme ve vejcích a ihned restujeme v horkém oleji z obou stran.
Zatímco se maso smaží, očistíme si cibule a nakrájíme je na kolečka. Papriku a feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.
Hotové maso vyjmeme, uložíme do tepla a ve výpeku restujeme kolečka cibule, pak papriky a nakonec feferonky. Přidáme hořčici, protlak, krátce vše smažíme a pak směs zalijeme vývarem. Dusíme doměkka. Plátky masa necháme v omáčce prohřát.
Svíčkové řezy Orava servírujeme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv formě nebo zeleninové saláty.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena