Svíčkové řezy Orava

Plátky svíčkové obalené ve strouhance a vejcích s pikantní feferonkovou omáčkou.


3.0175x
45 min

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce. Na pánvi pomalu rozehřejeme olej. Plátky masa podle potřeby opláchneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Pak plátky obalíme ve vejcích a ihned restujeme v horkém oleji z obou stran.



Zatímco se maso smaží, očistíme si cibule a nakrájíme je na kolečka. Papriku a feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.


Hotové maso vyjmeme, uložíme do tepla a ve výpeku restujeme kolečka cibule, pak papriky a nakonec feferonky. Přidáme hořčici, protlak, krátce vše smažíme a pak směs zalijeme vývarem. Dusíme doměkka. Plátky masa necháme v omáčce prohřát.



Svíčkové řezy Orava servírujeme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv formě nebo zeleninové saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčkové řezy Orava

Zpět na recept