Svíčkové plátky na chilli

Skvělá a jednoduchá pochoutka z hovězí svíčkové. Můžeme ji servírovat jako chuťovku pro dobré přátele nebo k nedělnímu obědu.


3.168x
20 min

Postup přípravy

Podle potřeby svíčkovou očistíme. Zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme nachvilku do mrazáku ztuhnout.

Zatím si připravíme zeleninu. Chilli papričky a papriku očistíme, zbavíme jádřinců, pecek a žeber. Dužninu nasekáme najemno.

Pepř v hmoždíři rozdrtíme.

Maso vytáhneme z mrazáku. Musí být tuhé, ale ne zmrzlé na kost. Svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky a rozpálíme si pánev.

V rozpálené pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme kousky paprik. Stačí jen minutka. Pak vsypeme plátky masa spolu s drceným pepřem a rychle maso osmahneme. Svíčková může klidně zůstat trochu krvavá. Nakonec plátky osolíme.

Restované plátky svíčkové na chilli podáváme samostatně nebo s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčkové plátky na chilli

Zpět na recept