Vaření.czReceptyŠvestkové chutney se smaženým hermelínem

Švestkové chutney se smaženým hermelínem

Recept na ostřejší chutney, které se skvěle hodí k sýrům, ale můžete ho využít i ke grilovaným masům.


3.73x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
50 gstrouhanka
8 ksšvestky
1 ksšalotka
100 gsezam
3 ksHermelín
50 gbrusinky
100 mlčervené víno
olej na smažení
2 kscelá skořice
0.5 lžícemleté chilli
100 mlčerstvá pomerančová šťáva

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, šalotku nasekáme nadrobno. Spolu s pomerančovou šťávou, vínem, brusinkami, kořením a cukrem vložíme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni dalších 30 minut, dokud švestky nezměknou. Hermelíny nakrájíme na čtvrtiny. Strouhanku smícháme se sezamem. Hermelíny obalíme nejdříve ve vyšlehaném vejci, poté ve strouhance a tento postup ještě jednou zopakujeme. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji. Hermelíny podáváme ihned s horkým chutney.
user-icon

autor Petí

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestkové chutney se smaženým hermelínem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena