Švestková vepřová pečeně

Skvělá vepřová pečeně netradičně plněná švestkami a kešu oříšky.


3.1227x
90 min

Postup přípravy

Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme je vodou, aby byly švestky ponořené a přibližně 2 minuty je povaříme.

Necháme je ve vodě vychladnout.



Pečeni omyjeme, osušíme a po celé jeho délce nařízneme do hloubky. Pořádně ji osolíme a opepříme. Jak z venku, tak i z nařízné části.



Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je se švestkami. Směsí naplníme pečeni. Tu pak zavineme a zašijeme.



V hrnci nebo na pekáči rozehřejeme máslo a pečeni na něm orestujeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo. Podlijeme ji trochou vývaru a vložíme do trouby, kde ji pečeme při 220 °C zhruba hodinu a půl. Podle potřeby ji podléváme vývarem.


Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji 10 minut odstát. Pak ji nakrájíme na silné plátky.



Pokud chceme, můžeme si připravit šťávu. Výpek osolíme, opepříme a zahustíme ji malým množstvím škrobu.



Podáváme s brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestková vepřová pečeně

Zpět na recept