Vaření.czReceptyŠvestková vepřová pečeně

Švestková vepřová pečeně

Skvělá vepřová pečeně netradičně plněná švestkami a kešu oříšky.


3.1227x
90 min

Postup přípravy

Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme je vodou, aby byly švestky ponořené a přibližně 2 minuty je povaříme.
Necháme je ve vodě vychladnout.

Pečeni omyjeme, osušíme a po celé jeho délce nařízneme do hloubky. Pořádně ji osolíme a opepříme. Jak z venku, tak i z nařízné části.

Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je se švestkami. Směsí naplníme pečeni. Tu pak zavineme a zašijeme.

V hrnci nebo na pekáči rozehřejeme máslo a pečeni na něm orestujeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo. Podlijeme ji trochou vývaru a vložíme do trouby, kde ji pečeme při 220 °C zhruba hodinu a půl. Podle potřeby ji podléváme vývarem.
Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji 10 minut odstát. Pak ji nakrájíme na silné plátky.

Pokud chceme, můžeme si připravit šťávu. Výpek osolíme, opepříme a zahustíme ji malým množstvím škrobu.

Podáváme s brambory.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestková vepřová pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena