Švestková povidla bez míchání

Výborná povidla jako kdysi vařívaly naše babičky, s tím rozdílem, že to měly daleko těžší. Připravujeme je v titanovém hrnci.


4.635x
0
5×

Postup přípravy

Nejprve si švestky vypeckujeme. Dáme do mísy, přidáme cukr, ocet a rum. Necháme do druhého dne odstát.

Vše vlijeme do titanového hrnce, zapneme sporák na nejnižší stupeň a vaříme asi 2 hodiny. Za tu dobu by se měl obsah odpařit asi na polovinu. Když se bude zdát, že jsou švestky odpařené málo, tak je tam ještě chvili necháme. Rozvařené švestky rozmixujeme.

Švestková povidla naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestková povidla bez míchání

Zpět na recept