Skvělá minutka vhodná k obědu či slavnostní večeři.
Hodnocení
4.4
/ 5 (45x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Olivový olej
Ostatní
Kečup3 lžíce
Kuřecí prsa4 ks
Sójová omáčka1 lžíce
Worcester1 lžíce
Malé zelí1 hlávka
Podle chuti
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Připravíme si mísu. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme sojovou omáčku a worcester. Masovou směs dobře promícháme. Necháme chvíli stát.
Mezitím si pokrájíme na slabé nudličky omyté hlávkové zelí.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něj vsypeme masovou směs. Maso opečeme, ke konci přidáme zelí a kečup. Pak už švej žu-žu jen promícháme.
Podáváme s bramborovými hranolky nebo s rýží.
Pokrm švej žu-žu lze zvýraznit 1/2 deci bílého vína. Výborně také chutná smíchané s čínským nudlemi.
Žou není vepřové:-D Ten název je totiž úplně jinak. Švej žu žu, švej žu žou, švej ču žou jsou jen české zkomoleniny, které mají k čínštině hoooodně daleko. Dle kantonské čínšiny by měl být pro Evropana nejpřijatelnější přepis SHUI ZHU ROU, přičemž SHUI znamená voda, ZHU vařit a ROU maso (nikoli pouze vepřové)....
Scrand
Výborné :)
Tak dneska jsem to zkoušel a bylo to výborný :) navíc to celkem i dobře vypadalo :) líp než na obrázku nahoře - jako přílohu jsme volili rýži.