Do mísy nasypeme mouku, cukr a máslo a všechno promícháme. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět všechno promícháme. Do směsi ještě přimícháme kakao.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto přelijeme do dortové formy. Jakmile je trouba předehřátá, vložíme do ní koláč a 20 minut pečeme.
Upečený švédský kakaový kolář necháme vychladnout, vyjmeme z formy a ozdobíme podle chuti.
Ano opravdu tolik cukru (pokud to chcete vyzkoušet, můžete zkusit i méně, ale takto zněl originální recept).
Ze začátku "vytváření" těsta, to vypadá, že tam nic není, ale až přidáte všechny ingredience, bude to vypadat jako normální ikdyž trošku tekutější těsto a cukr se tam rovnoměrně promíchá.
Máslo se nejdříve rozpustí. Stačí v mikrovlnce, ale může se i normálně na sporáku.
milanovv
Pravý Švédský a navíc výborný!
Tento recept je přímo od švédských studentů, kteří u nás byli na výměnném pobytu, takže tento název není jen tak smyšlený ;-).
Je to výborný, rychlý recept, který zvládne opravdu každý a nikdy nezůstane ani kousek... U nás je velmi oblíbený a hodí se prakticky ke každé příležitosti...
Doporučuju vyzkoušet!