Švédský jablkový koláč

Recept na jednoduchý sypaný koláč, tentokráte s jablky.


4.347x
60 min
3×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 1 hrnek (250 ml) krupice, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru
krupice, vanilkový cukr a 1 prášek do pečiva a vše zamícháme

Do druhé mísy nastrouháme 1 kg oloupaný jablek zbavených jaderníků. Jsou
lepší kyselejší, když nemáme, zakápneme citronem.

Jednu kostku rostlinného tuku nebo másla rozpustíme a na menší plech nebo do větší dortové formu nalijeme polovinu másla. Poté nasypeme 1 hrnek směsi mouky a na ni narovnáme 1/2 jablek, opět nasypeme 1 hrnek moučné směsi a narovnáme zbytek jablek. Nakonec vysypeme zbytek mouky s cukrem a polijeme zbytkem másla.

Švédský jablkový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Upečený švédský jablkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Koláč zdobíme podle fantazie. Je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor tamča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švédský jablkový koláč

Zpět na recept