Švédský čaj se šlehačkou

Švédský čaj podáváme pro zahřátí. Je výborným doplňkem k bábovce, vánočce nebo jinému cukroví.


4.324x
10 min

Postup přípravy

Do nahřáté čajové konvice nasypeme čaj. Mléko přivedeme k varu a nalijeme do konvice. Necháme 5 minut louhovat.

Přilijeme rum a osladíme cukrem. Scedíme přes sítko do sklenic nebo šálků.

Nakonec čaj přizdobíme šlehačkou, kandovanou citronovou kůrou, kouskem pomeranče a podáváme horké. Šlehačku můžeme zakápnout karamelovou polevou a posypat mletou skořicí.

Švédský čaj se šlehačkou výborně chutná se sladkými moučníky nebo drobným cukrovím.


user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švédský čaj se šlehačkou

Zpět na recept