Švédské masové kuličky

Kdo by neznal kupované švédské kuličky. Co si je ale udělat doma po svém a omáčkou?


3.1253x
60 min
8×

Postup přípravy

Smícháme strouhanku, hladkou mouku a mléko. Směs necháme odstát asi 10 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Do odležené směsi přidáme maso, vajíčko a cibuli a opět pořádně promícháme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Z hmoty tvarujeme malé kuličky.

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm smažíme dozlatova. Během smažení pánví občas potřeseme, aby se kuličky propekly rovnoměrně.

Když máme kuličky osmaženy, rozmícháme v pánvi s výpekem máslo, přidáme vodu nebo mléko, rozdrobený bujon a vaříme 3 - 5 minut. Omáčku nakonec zjemníme smetanou.

Švédské masové kuličky podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švédské masové kuličky

Zpět na recept