Vaření.czReceptySváteční vepřová žebírka

Sváteční vepřová žebírka

Pochoutka, kterou můžete uvařit rodině na vánoční svátky nebo ve všední den. Je však třeba počítat s dobou přípravy, kdy žebírka necháváme 2 hodiny marinovat.


2.9346x
160 min

Postup přípravy

Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.

Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.

Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.

Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sváteční vepřová žebírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena