Sváteční vepřová žebírka

Pochoutka, kterou můžete uvařit rodině na vánoční svátky nebo ve všední den. Je však třeba počítat s dobou přípravy, kdy žebírka necháváme 2 hodiny marinovat.


2.9346x
160 min

Postup přípravy

Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.



Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.



Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.



Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční vepřová žebírka

Zpět na recept