Svařákové kuře

Voňavé dušené kuřátko. Recept se hodí do chladných zimních dnů.


4.012x
90 min
2×

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Ovoce a zeleninu očistíme.

Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a olivovém oleji, přidáme nastrouhaný celer, jablko, nové koření a hřebíček. Přidáme kuřecí kusy, podlijeme, přikryjeme a dusíme. Podléváme svařeným vínem.

Po změknutí kuřete vyndáme maso, omáčku je možno rozmixovat nebo nechat s kousky, přidáme smetanu na zjemnění.

Svařákové kuře podáváme s rýží ovoněnou badyánem či kari.
user-icon

autor ko.ko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svařákové kuře

Zpět na recept